1. Namen

1.1 Pojasnili bomo, katere osebne podatke kupcev, dobaviteljev, poslovnih partnerjev in obiskovalcev spletne strani hranimo, na kakšen način zbiramo osebne podatke, kje jih shranjujemo, v katere namene jih uporabljamo in kdaj ter zakaj jih lahko izbrišemo. O teh informacijah vas moramo ustrezno obvestiti, saj to določa splošna uredba EU o varstvu podatkov (GDPR)

1.2 Podjetje Uroš Zagožen s.p. pri zbiranju in uporabi osebnih podatkov deluje v skladu z načeli GDPR. Vaše podatke zbiramo in uporabljamo mi.

 

2. Podatki, katere zbiramo?

2.1 Zbiramo osebne podatke ali informacije o fizični osebi, ki jo je mogoče identificirati. Od naših kupcev bomo zbirali, hranili in uporabljali naslednje osebne podatke:

 • Vaše ime, priimek, naslov, telefonsko številko in osebni naslov elektronske pošte. Ti osebni podatki nam dajejo možnost, da transparentno izvedemo naše storitve, pravilno dostavimo naročene izdelke in vas obveščamo o novostih iz naše ponudbe.

 • Ob obisku naše spletne trgovine, s pomočjo piškotkov hranimo sledeče podatke: vaš IP naslov, kdaj ste obiskali našo spletno stran, katere izdelke ste si ogledali, kateri operacijski sistem, napravo in brskalnik ste uporabljali. Več o piškotkih in katere uporabljamo, si lahko preberete na sledeči povezavi (http://euromidi.eu/piskotki.html).

 • V spletni trgovini se ne shranjujejo in obdelujejo podatki vaše plačilne kartice. Navedene podatke bo zbiral sistem za kartično plačevanje PayPal. Tako bo vaš nakup opravljen varno.

 

3. Način zbiranja vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo, ko se registrirate v naši spletni trgovini, izvedete nakup kot gost, pošljete povpraševanje (preko spletnega obrazca, direktno na mail, preko telefona ali socialnih omrežij) glede naših izdelkov ali storitev ali kadar mi stopimo v stik z vami preko telefona, elektronske pošte ali socialnih omrežij.


4. Zakaj potrebujemo vaše osebne podatke?

4.1 Vaše osebne podatke potrebujemo za obdelavo vašega oddanega naročila, da vam lahko prodamo naše izdelke ali storitve, ki jih želite kupiti. Za obveščanje o novih izdelkih, storitvah in o ekskluzivnih ponudbah ter akcijah za naročnike na novice. Obdelujemo jih lahko, dokler naše dejavnosti ne kršijo vaše zasebnosti.

4.2 V primeru, da nam ne posredujete določenih osebnih podatkov, verjetno ne bo mogoče izpolniti vseh pogodbenih obveznosti (prodati/poslati izdelka, izvesti naše storitve), oziroma vas obveščati o kakršnih koli spremembah glede oddanega naročila in o za vas primernih ponudbah.

4.3 Vaše osebne podatke lahko obdelujemo brez vaše vednosti ali privolitve, v primeru, da je to zahtevano ali dovoljeno z zakonom.

 

5. Posredovanje vaših osebnih podatkov in namen za katerega bodo uporabljeni?

5.1 Vaše osebne podatke bomo posredovali našim poslovnim partnerjem samo v primeru, če je to nujno potrebno za zagotovitev izvedbe naročenih storitev ali za zagotovitev dostave izdelka.

5.2 Vaše podatke bomo posredovali davčnim, revizijskim ali drugim pristojnim organom le v primerih, ko tako zahteva zakon ali druge regulacije.

 

6. Kje obdelujemo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke lahko obdelujejo tudi naši poslovni partnerji, brez katerih ne bi mogli izvajati naših storitev (razvijalci spletnih strani, računovodstvo, poštne storitve, newsletter)

 • Razvijalci naše spletne trgovine; Mbit d.o.o., Kidričeva ulica 24b, 3000 Celje, info@mbit.si

 • Naš newsletter procesor; UAB “MailerLite”, Paupio st. 46, LT-11341 Vilnius, Lithuania, info@mailerlite.com.

 • Sistem za kartično plačevanje: Paypal, 2211 North First Street, San Jose, California 95131

 • Poštne storitve; Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2000 Maribor, info@posta.si

 • Računovodstvo; Baltazar Igor Lorger s.p., Ulica XIV.divizije 14, 3000 Celje, balta@siol.net

 

7. Varovanje podatkov

Za preprečevanje, da bi se vaši osebni podatki pomotoma izgubili, zlorabili ali da bi se do njih dostopalo na nedovoljen način, smo izvedli ustrezne varnostne ukrepe. V primeru kakršnihkoli sumov ali dejanske zlorabe vaših osebnih podatkov bomo nemudoma obvestili vas in lokalnega regulatorja za takšne kršitve, kadar je to zakonsko določeno. V ta namen smo uvedli postopke za učinkovito in pravočasno reševanje kakršnihkoli sumov ali dejanske zlorabe vaših osebnih podatkov.

 

8. Kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe. Te pravice vključujejo:

8.1 Pravica do seznanitve

Imate pravico, da v vsakem trenutku izveste, kakšne podatke zbiramo o vas, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Zahtevate lahko potrdilo o tem, ali osebne podatke v zvezi z vami zbiramo ali ne. V primeru da jih, imate pravico, da vas s temi podatki seznanimo.

8.2 Pravica do popravka

Imate pravico, da zahtevate, da vaše osebne podatke popravimo oziroma dopolnimo, če opazite, da so napačni ali nepopolni.

8.3 Pravica do izbrisa

V primeru, da zahtevate izbris vaših osebnih podatkov, bomo to storili v najkrajšem možnem času, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:

 • vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več v namene, v katere smo jih obdelali;

 • ste umaknili soglasje za obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov;

 • uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa;

 • ste mnenja, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.


Če nas zaprosite, da izbrišemo vaše osebne podatke, lahko še vedno uporabljate naše storitve kot gost. Te pravice pa ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za določitev, izvedbo ali obrambo naših pravnih zahtevkov.

 

8.4 Pravica do omejitve obdelave podatkov

Poleg pravice do izbrisa lahko uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. V določenih primerih lahko zahtevate, da se vaše osebne podatke posebej označi in izvzame iz kakršnihkoli postopkov obdelave. V tem primeru je učinek časovno omejen in ne trajen kot pri pravici do izbrisa. Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:

 • če spodbijate točnost osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni;

 • če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage (npr. nad predvidenim obsegom), vi pa boste namesto izbrisa takšnih podatkov dali prednost le njihovi omejitvi (npr. če boste predvidevali, da nam boste v prihodnje te podatke vseeno zagotovili);

 • če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo v zgoraj opisane namene, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov, ali

 • če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. V času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.


8.5 Pravica do prenosljivosti podatkov

Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih posredovali in ki jih obdelujemo na podlagi izvajanja pogodbe. Posredujemo vam jih v strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

8.6 Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov

Imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja. Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti. V drugih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo.

8.7 Pravica do pritožbe

Vložite lahko pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši veljavne predpise o zasebnosti podatkov.


9. Spremembe politike zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da lahko kadarkoli posodobimo politiko zasebnosti. O vseh spremembah vas bomo obvestili preko elektronske pošte. Vse spremembe vam bodo posredovane.

 

10. Kontaktirajte nas

V primeru, da imate kakršnakoli vprašanja povezana s politiko zasebnosti, nas kontaktirajte na info@euromidi.eu. Z veseljem vam bomo odgovorili.