Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Euromidi so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Splošni pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani Euromidi, dostopne na povezavi www.euromidi.eu (v nadaljevanju »spletna stran«), in je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo samostojno podjetje Euromidi Uroš Zagožen s.p., Gorica pri Šmartnem 50, 3000 Celje (v nadaljevanju »ponudnik«).

Ob registraciji obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. S potrjeno registracijo preko elektronske pošte obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Če želi uporabnik kadarkoli naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na [email protected]. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen preko elektronske pošte. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


1. DOSTOPNOST INFORMACIJ


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost artiklov, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe, pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo stroške prevoza, način plačila in dostave.


2. CENE

Vse cene so v evrih in ne vsebujejo DDV (ponudnik ni DDV zavezanec). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Pri opisih izdelkov in cen lahko pride do napak. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave. Vse akcijske cene in ponudbe veljajo do roka, navedenega ob sami akcijski ponudbi. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov pakiranja in poštnine.


3. POSTOPEK NAKUPA

Na spletni strani www.euromidi.eu uporabnik izbere izdelek in kliknite na povezavo »V košarico«.
Izdelek se avtomatsko prenese v košarico in uporabnik lahko nadaljuje z naročilom. S klikom na ikono košarice uporabnik vidi dodane izdelke in jih lahko po želji odstrani iz košarice.
Če želi uporabnik zaključiti z nakupom, klikne ikono »Na blagajno« in nato na ikono »Nadaljuj z naročilom«. Uporabnik se mora ob prvi prijavi registrirati in vpisati potrebne osebne podatke, če je že registriran, pa se mora prijaviti s svojim uporabniškim imenom in geslom.  Uporabnik izbere način plačila. Dostavo za podjetje opravlja Pošta Slovenije d.d.
Po oddaji naročila prejme kupec na elektronski naslov avtomatsko sporočilo, da je njegovo naročilo sprejeto s podrobnostmi naročila. Uporabnik bo po elektronski pošti prav tako obveščen, ko bo njegovo naročilo poslano, oziroma ko bo omogočen download izdelka iz spletne strani (odvisno od izbire načina plačila).
V kolikor želi uporabnik naročilo spremeniti ali v celoti preklicati, lahko to stori preko elektronskega naslova [email protected] kadarkoli preden bo njegovo naročilo odpremljeno ali bo omogočen download. Če je naročilo že odpremljeno ali omogočen download, pošiljko kupec zavrne dostavni službi in krije stroške vrnitve pošiljke.


4. NAČIN PLAČILA

4. 1 Plačilo po povzetju

Naročeno blago plača kupec po povzetju pošiljke poštnemu uslužbencu oziroma dostavljavcu. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, d. d., ki kupcu ob prevzemu zaračuna provizijo za vplačilo kupnine. V kolikor stranka paketa 1x ne prevzame, je pri naslednjem naročilu možno le plačilo po predračunu. Pri naročilu se zaračuna strošek dostave v višini 2,00€ ter strošek obdelave naročila v višini 3,00 EUR. Račun o opravljenem plačilu kupnine kupec prejme po pošti skupaj z naročenimi artikli.

4. 2 Plačilo po predračunu (nakazilo na bančni račun ponudnika)
Kupec ob zaključku postopka ob oddaji naročila prejme podatke za nakazilo plačila na bančni račun ponudnika, ki ga nakaže preko univerzalnega plačilnega naloga (UPN). Račun o opravljenem plačilu kupnine kupec prejme po elektronski pošti. Kupec v roku 24 ur (navadno v nekaj urah) po elektronskem sporočilu prejme obvestilo o omogočenem download-u.

4. 3 Plačilo s plačilno oziroma kreditno kartico/PayPal (Eurocard/Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express)
Kupec je preusmerjen na stran kjer je omogočeno varno plačilo s plačilno kartico oz. PayPal računom. Po opravljenem plačilu kupec na elektronski naslov avtomatsko prejme sporočilo o omogočenem download-u. Pri plačilu Paypal zaračuna provizijo v višini 3,4% od vrednosti naročila + 0,36 EUR. To provizijo dobi Paypal in NI del zaslužka podjetja Uroš Zagožen s.p. Račun o opravljenem plačilu kupnine kupec prejme po elektronski pošti.


5. DOBAVNI ROK

Artikli v ponudbi so vedno na zalogi.

5. 1 Plačilo po povzetju
Dobavni roki veljajo od datuma potrditve naročila. Naročilo je odposlano v roku 24 ur na naslov kupca.

5. 2 Plačilo po predračunu (nakazilo na bančni račun ponudnika)
Dobavni roki veljajo od datuma potrditve naročila oz. od prejema nakazila. Kupec v roku 24 ur (navadno v nekaj urah) po elektronskem sporočilu prejme obvestilo o omogočenem download-u.

5. 3 Plačilo s plačilno oziroma kreditno kartico/PayPal
Po opravljenem plačilu kupec na elektronski naslov takoj avtomatsko prejme sporočilo o omogočenem download-u.


6. STROŠKI DOSTAVE

Cene artiklov ne vključujejo stroškov pošiljanja in dostave.
V primeru plačila po povzetju, znašajo stroški pošiljanja in dostave 5,00 EUR.
V primeru plačila po predračunu ali s plačilno oz. kreditno kartico/PayPal,  znašajo stroški pošiljanja in dostave po pošti 3,00 EUR.
Dostavo za ponudnika opravlja Pošta Slovenije d. d., ki kupcu v primeru plačila po povzetju ob prevzemu paketa zaračuna provizijo za vplačilo kupnine.


7. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe/nakupa natanko tako, da v štirinajstih (14) dneh od prejema pošiljke ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe/nakupa na elektronski naslov [email protected] , blago pa vrne ponudniku v tridesetih (30) dneh po poslanem pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Blago mora biti vrnjeno nerabljeno in nepoškodovano, priložena mora biti kopija računa. Po preteku vsaj enega od navedenih rokov odstop od pogodbe/nakupa ni možen. Vračilo blaga ponudniku v štirinajstih (14) dneh po prejemu se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Ponudnik ne sprejema pošiljk na odkupnino. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v tridesetih (30) dneh po prejemu vrnjenega blaga. Kupcu bo kupnina vrnjena izključno na njegov transakcijski račun. Za vse glasbene datoteke (midi, matrice) je pred nakupom omogočen predogled v obliki poslušanja audio datoteke, zato vračilo ali menjava glasbenih datotek oz. odstop od pogodbe po nakupu ni možno. Možnost vračila oz. odstopa od pogodbe ne velja za glasbene zgoščenke (CD) in DVD filme v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža, vključno s celofanom ali zaščitno skrčljivo folijo.


8. MENJAVA BLAGA

Uporabnik ima pravico do menjave naročenega blaga natanko tako, da v štirinajstih (14) dneh po prejemu pošiljke podjetju pisno sporoči menjavo blaga na elektronski naslov [email protected], blago pa vrne ponudniku v tridesetih (30) dneh po poslanem pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Blago mora biti vrnjeno nerabljeno in nepoškodovano, priložena mora biti kopija računa, v nasprotnem primeru vam blaga ne moremo zamenjati. Po preteku vsaj enega od navedenih rokov menjava ni možna. Stroške ponovnega pošiljanja blaga krije ponudnik. V kolikor ponudnik ni v stanju v roku tridesetih (30) dni od prejema neustreznega blaga dostaviti nadomestno blago, se zavezuje k vrnitvi kupnine. Za vse glasbene datoteke (midi, matrice) je pred nakupom omogočen predogled v obliki poslušanja audio datoteke, zato vračilo ali menjava glasbenih datotek oz. odstop od pogodbe po nakupu ni možno. Možnost vračila oz. odstopa od pogodbe ne velja za glasbene zgoščenke (CD) in DVD filme v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža, ključno s celofanom ali zaščitno skrčljivo folijo.


9. VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil in plačil, vendar kljub redni kontroli podatkov uporabnika ni mogoče popolnoma zaščititi. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške in/ali strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov ter video in avdio zapisov. Uporabnik je prav tako sam odgovoren za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesla. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov.


10. PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Politiko zasebnosti si preberite na tej povezavi!


11. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije so zgolj simbolične in si zanje ne pridržujemo avtorskih pravic ter ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.


Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Ime izvajalca ob posamezni pesmi, je namenjeno izključno za razpoznavanje določene pesmi.


12. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na [email protected] ali po klasični pošti na naslov: Euromidi Uroš Zagožen s.p., Gorica pri Šmartnem 50, 3000 Celje. Ponudnik mora v petih (5) dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to ni mogoče, je za reševanje sporov pristojno Okrajno sodišče v Celju.

Nalaganje...